Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Terug

Lesdag systemisch werken

20 september 2019 om: 10:00 tot 16:00

- €127,50
Systemisch werken lesdag theorie

Op vrijdag 20 september 2019 organiseren we een lesdag Systemisch werken

10.00 – 16.00 uur

Wat is systemisch werken?

Systemisch werken is het ‘opstellen van een systeem’.

Met ‘opstellen’ bedoelen we dat we inzichtelijk maken HOE de personen in een systeem zich tot elkaar verhouden.

Voorbeelden van systemen zijn; een team, een gezin, een bestuur. Ook zien we een persoon als een systeem, bestaande uit verschillende delen.

Door middel van systemisch werken worden de relaties in een systeem duidelijk.

Het doel van systemisch werken is inzicht geven. Daardoor is deze methode anders dan andere technieken, zo wordt tijdens een opstelling relatief weinig gesproken en niet gezocht naar oplossingen.  Het uitgangspunt is dat elk systeem streeft naar harmonie (positieve intentie).

Er zijn een drietal wetten waar een systeem aan moet voldoen. Wanneer deze wetten niet worden nageleefd ontstaan er verstrikkingen.

Lesdag en praktijkdag

Deze lesdag is bedoeld voor ieder die meer achtergrondinformatie wil weten over systemisch werken. We bespreken tijdens deze dag hoe u disbalans in een systeem kunt herkennen. U leert regels over ordening en ‘de juiste plaats’ in het systeem, ook gaat u lege plekken herkennen.  Uiteraard gaat u het geleerde de praktijk meemaken, tijdens het middagprogramma maakt u kennis met verschillen manieren van opstellen van een systeem.

Tijdens de PRAKTIJKdag stellen we drie systemen op. De eerstvolgende praktijkdag staat in onze agenda op zaterdag 31 augustus. U maakt dan systemisch werken mee, zonder dat u theoretisch kennis nodig heeft. U gaat deel uit maken van het systeem van iemand anders,  ook kunt u als waarnemer onbalans in een systeem aanschouwen.  Tijdens de praktijkdag wordt vooral ervaren. Door inzichten in het systeem te krijgen, wordt er geleerd. Wilt u meer weten over de PRAKTIJKdag, klik dan HIER.

Inhoud

Tijdens deze LESdag leert u de basisprincipes van systemisch werken.

– U leert de 3 wetten van systemisch werken.
– U leert verstrikkingen in een systeem herkennen.

Ook zul je deel nemen aan een aantal opstellingen.

– We zullen werken met verschillende manier van opstellen, bijvoorbeeld een vrije opstelling, opstelling met representanten, en ook een tafelopstelling komt aan bod.

Ervaring deelnemer

“Voor mijn deelname had ik er al veel over gehoord en gelezen. Na deelname kan ik alleen maar bevestigen dat erover lezen niet voldoende was. Familieopstellingen gaat veel meer om het ervaren. Een opstelling is een compleet andere kijk op een probleem. We zijn te vaak geneigd om problemen uit te kauwen en al pratende tot een oplossing te komen. Een opstelling is niets van dat. Als opsteller zeg je zelf bijna niets, je stelt je vraag en dat is het. Je stelt de personen op die een rol spelen in je vraag in de ruimte. En dan gebeurt het. Het ontstaat. Tussen de opstellingen door kregen we kort wat basisprincipes van systemisch werken. Dat maakte voor mij het plaatje compleet. Een echte aanrader.”

Verdere informatie

De opstellingen worden verzorgd door Connie Keurentjes, zij is opgeleid in systemisch werken aan het Bert Hellinger Instituut Nederland.

Het minimum aantal deelnemers is 10 personen, maximaal kunnen 15 personen deelnemen aan deze dag.

U bent welkom in ‘de Piramide’ in Bavel. Nijverheidsweg 2, Bavel gemeente Breda.

Kosten

De kosten voor deze lesdag bedragen € 127,50 dit is inclusief koffie, thee en lunch.

 

U kunt aan een opstelling deelnemen zonder NLP voorkennis. 

 

 

Inschrijven voor de workshop systemisch werken kan via onderstaand formulier:

 

Gegevens

Datum:
20 september 2019
Tijd:
10:00 tot 16:00
Kosten:
€127,50
Evenement Categorieën:
,

Locatie

NLPopleidingscentrum Frame BV
Nijverheidsweg 2
Bavel, Noord-Brabant 4854SG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0161-450045
Website:
www.nlp-opleidingscentrum.nl