Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.
Terug

Systemisch werken praktijkdag

31 augustus 2019 om: 10:00 tot 15:00

- €45
Systemisch werken opstellingen

Op zaterdag 31 augustus 2019 organiseren we een praktijkdag Systemisch werken

10.00 – 15.00 uur

Wat is systemisch werken?

Systemisch werken is het ‘opstellen van een systeem’. Met ‘opstellen’ bedoelen we dat we inzichtelijk maken HOE de personen in een systeem zich tot elkaar verhouden. Voorbeelden van systemen zijn; een team, een gezin, een bestuur. Ook zien we een persoon als een systeem, bestaande uit verschillende delen.

Door middel van systemisch werken worden de relaties in een systeem duidelijk.

Het doel van systemisch werken is inzicht geven. Daardoor is deze methode anders dan andere technieken, zo wordt tijdens een opstelling relatief weinig gesproken en niet gezocht naar oplossingen.  Het uitgangspunt is dat elk systeem streeft naar harmonie (positieve intentie).

Er zijn een drietal wetten waar een systeem aan moet voldoen. Wanneer deze wetten niet worden nageleefd ontstaan er verstrikkingen.

Praktijkdag en lesdag

Tijdens deze PRAKTIJKdag stellen we drie systemen op. U maakt systemisch werken mee, zonder dat u theoretisch kennis nodig heeft. U gaat deel uit maken van het systeem van iemand ander,  ook kunt u als waarnemer onbalans in een systeem aanschouwen.  Tijdens deze dag wordt vooral ervaren. Door inzichten in het systeem te krijgen, wordt er geleerd.

Tijdens de LESdag leert u de theorie. Op vrijdag 20 september staat de LESdag op onze agenda. Deze dag is bedoelt voor ieder die meer achtergrond informatie wil weten over systemisch werken. We bespreken tijdens deze dag hoe u disbalans in een systeem kan herkennen. U leert regels over ordening en ‘de juiste plaats’ in het systeem, ook gaat u lege plekken herkennen.  Uiteraard gaat u het geleerde ook de praktijk meemaken, tijdens het middagprogramma maakt u kennis met verschillen manieren van opstellen. Meer over de LES dag leest u HIER.

Vraagsteller

Een vraagsteller is iemand die graag inzicht wil hebben in een bepaald thema of systeem. Dit systeem zal met behulp van representanten opgesteld worden in ‘het wetende veld.  Tijdens deze praktijkdag zullen er drie ‘systemen opgesteld worden, op verzoek van 3 “vraagstellers”.

Representant

De representanten weten vooraf niet of ze opgesteld gaan worden in een systeem. Een representant wordt intuïtief uitgekozen door de vraagsteller.  Als representant hoeft u geen voorkennis te beschikken, u hoeft geen talent te hebben, of iets bijzonders te doen. U zult wel merken dat wanneer u opgesteld wordt, het een bijzondere ervaring is. Een representant wordt in een bepaald systeem in verschillende posities geplaatst. Wordt u uitgekozen als representant? Dan helpt u de vraagsteller tot inzicht te komen op een manier die u wellicht kan verbazen.

Waarnemer

U kunt deelnemen aan deze dag zonder vraagsteller of representant te zijn. Tijdens de opstellingen zult u het overzicht kunnen behouden van het systeem wat opgesteld wordt. Wellicht kunt u zelfs patronen, posities en gevoelens ervaren van anderen. Ook horen we vaak dat waarnemers zelf tot een bepaald inzichten komen, terwijl ze kijken naar een opstelling van iemand anders.

Ervaring deelnemer

“Voor mijn deelname had ik er al veel over gehoord en gelezen. Na deelname kan ik alleen maar bevestigen dat erover lezen niet voldoende was. Familieopstellingen gaat veel meer om het ervaren. Een opstelling is een compleet andere kijk op een probleem. We zijn te vaak geneigd om problemen uit te kauwen en al pratende tot een oplossing te komen. Een opstelling is niets van dat. Als opsteller zeg je zelf bijna niets, je stelt je vraag en dat is het. Je stelt de personen op die een rol spelen in je vraag in de ruimte. En dan gebeurt het. Het ontstaat. Tussen de opstellingen door kregen we kort wat basisprincipes van systemisch werken. Dat maakte voor mij het plaatje compleet. Een echte aanrader.”

Verdere informatie
De opstellingen worden verzorgd door Connie Keurentjes, zij is opgeleid in systemisch werken aan het Bert Hellinger Instituut Nederland.

Het minimum aantal deelnemers is 10 personen, maximaal kunnen 18 personen deelnemen aan deze dag.

U bent welkom in ‘de Piramide’ in Bavel. Nijverheidsweg 2, Bavel gemeente Breda.

Kosten

De kosten van deze praktijkdag zijn inclusief koffie, thee en lunch. De prijs is afhankelijk van uw rol als vraagsteller, waarnemer, of representant.

Heeft u de NLP opleiding via ons doorlopen? Dan krijgt u € 10,= per persoon korting.

Vraagsteller: 

Wilt u graag dat uw systeem opgesteld wordt? Dan kan dat tijdens deze dag, we hebben een maximum van drie vraagstellers. Connie neemt vooraf contact op om de vraag helder te krijgen. U  betaalt als vraagsteller € 90,=* per persoon.

Representant / waarnemer: 

Wilt u graag aanwezig zijn als waarnemer en of als representant opgesteld worden in 1 ( of meer) van de 3 opstellingen, dan betaalt u € 45,=* per persoon.

U kunt aan een opstelling deelnemen zonder NLP voorkennis. 

Inschrijven voor de workshop systemisch werken kan via onderstaand formulier:

 

Gegevens

Datum:
31 augustus 2019
Tijd:
10:00 tot 15:00
Kosten:
€45
Evenement Categorieën:
,

Locatie

NLPopleidingscentrum Frame BV
Nijverheidsweg 2
Bavel, Noord-Brabant 4854SG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0161-450045
Website:
www.nlp-opleidingscentrum.nl