Familieopstellingen

Een paar keer per jaar organiseren we een dagdeel familieopstellingen. U bent van harte welkom als vraagsteller, representant of toeschouwer.
Een familie is een stromende rivier. Ieder familielid, van welke generatie dan ook, stopt iets van zichzelf in die rivier. Soms is het zo dat een familielid iets uit de rivier pakt wat van de ander is. Hoe herkenbaar is het dat een kind de opdracht van zijn moeder zijn hele leven meeneemt? Of een zus die het leven van haar overleden broer wil leven vanuit liefde en respect? Het is ontzettend respectvol en liefdevol om de gevoelens, opdrachten, missies van de ander ook echt bij de ander te laten. En als u ze wel heeft meegenomen, terug te geven. U kunt het niet oplossen voor de ander.
Dankzij deelname aan een familieopstelling krijgt u meer inzicht in uzelf en daarom ook meer (be)grip voor uw emoties en handelingen.

U kunt meedoen als toeschouwer, vraagsteller of representant.
De vraagsteller stelt zijn vraag, denk aan thema’s zoals; gezin, jeugd, werk, gezondheid, werk en opvoeding. Neem vooral contact met ons op wanneer we u kunnen helpen met uw vraag.
De representant neemt de rol aan van iets of iemand, gebaseerd op het verhaal en de vraag van de vraagsteller. Als representant of toeschouwer kunt u kennismaken met familieopstellingen. Het kan uw eigen vragen ophelderen en deelname wordt vaak als een zeer bijzondere ervaring gezien.
De toeschouwer heeft geen rol maar kijkt toe.

Ervaring deelnemer:
“Voor mijn deelname had ik er al veel over gehoord en gelezen. Na deelname kan ik alleen maar bevestigen dat erover lezen niet voldoende was. Familieopstellingen gaat veel meer om het ervaren. Een opstelling is een compleet andere kijk op een probleem. We zijn te vaak geneigd om problemen uit te kauwen en al pratende tot een oplossing te komen. Een opstelling is niets van dat. Als opsteller zeg je zelf bijna niets, je stelt je vraag en dat is het. Je stelt de personen op die een rol spelen in je vraag in de ruimte. En dan gebeurt het. Het ontstaat. Tussen de opstellingen door kregen we kort wat basisprincipes van systemisch werken. Dat maakte voor mij het plaatje compleet. Een echte aanrader.”

Verdere informatie
U heeft geen voorkennis nodig voor een opstelling. U wordt zorgvuldig geïnstrueerd bij aanvang. De opstelling wordt verzorgd door Connie Keurentjes, zij is opgeleid in systemisch werken aan het Bert Hellinger Instituut Nederland.
Lokatie: Frame BV, Gilzeweg 26 in Bavel.

Kosten opstelling: €75
Kosten representant en toeschouwer: €25

Deze dag hebben we de tijd voor 3 opstellingen en de dag gaat door bij een minimum van 8 representanten.

Meldt u direct aan!

Reserveer uw plek voor de eerstkomende workshop! Schrijf u direct in:

Meer informatie?

Vraag een brochure aan