Het boek NLP voor dummies

Hoe fijn is het om eens iets te mogen leren als ware je een ‘dummie’ bent. De bevestiging je nog niet alles weet, dat je een beetje onwetend bent op een bepaald onderwerp. Sommige zouden het ‘dom’ noemen, maar ik vind ‘onwetend’ fijner klinken.

De DUMMIES reeks is (voor mensen zoals ik) erg fijn. Je mag leren, met behulp van theorie, anekdotes en werkbladen.

Werkboek rondom NLP

Dit  NLP voor DUMMIES boek is een werkboek. Natuurlijk staat de nodige theorie vermeld, maar het is echt een NLP doe-boek. De werkbladen geven je de mogelijkheid om te oefenen, bij jezelf ten rade te gaan, je steeds groter wordende kennis zelf op te schrijven en in de praktijk uit te proberen.

nlp voor dummies

De inhoud is in vogelvlucht; creëren van betere gemoedstoestand, omgaan met je onbewuste, denkprocessen filteren, rapport opbouwen, meta-programma’s herkennen, omgaan met emoties, successtrategie, metamodel en het NLP milton-model.

De mening van een NLP trainer over ‘NLP voor dummies’

Als NLP trainer kan ik je vertellen dat ik regelmatig dit werkboek doorblader en nog steeds diepgang in de NLP technieken vind, door oa dit werkboek.

Het hele werkboek heeft me ongeveer een halfjaar bezig gehouden. Per hoofdstuk kon ik mooi de tijd nemen om de inhoud te snappen, te herkennen en te kunnen toepassen. De snelle lezer zal dit boek wellicht in een weekend doorlezen. De doe-het-zelver zal langer plezier hebben van dit werkboek.

Per hoofdstuk wordt een NLP techniek uitgelegd,  daarna wordt er een anekdote verteld, zodat je kunt lezen in welke situaties je de NLP techniek kan toepassen. En je krijgt een NLP jargonalarm als er weer eens een NLP term genoemd, want als je dummie bent, weet je niet alles en is het wel fijn als een term ‘gewoon’ even uitgelegd wordt.

Ook krijg je NLP SPEELTIJD, dit is het moment dat jij zelf aan de slag gaat.

En als laatste pluspunt van dit boek: er worden tips gegeven, die ondersteunend zijn om je leerproces te verkorten.

NLP werkboek DUMMIES is geschreven door Romilla Ready en Kate Burton, zeker de moeite waard om eens te googlen.

 

NLP voor Dummies boekentip

Veel NLP ‘dummie’ plezier.

Groeten Heidi