Boeien(d)!

‘Ieder gedrag heeft een positieve bedoeling’

Tijdens de laatste SUPERvisie hebben we het gehad over de invloed van waarden en overtuigingen op het leven en werken van alledag. Dat wat iemand belangrijk vindt (waarde aan hecht), zal ook worden uitgeleefd. Als metafoor gebruik ik vaak een koffertje. Het koffertje staat dan voor waarneembaar gedrag. De vraag is vervolgens: Ben jij bereid om in dat koffertje te kijken en nieuwsgierig te zijn naar WAT voor iemand belangrijk is en WAAROM iemand doet zoals hij/zij doet?

We hebben tijdens de SUPERVisie situaties uit de praktijk met elkaar besproken wat tot veel inzichten en ‘opschoonacties’ heeft geleid. We hebben samen geoefend HOE je taalpatronen (jullie weten het toch, Meta, Milton, Clean Language, Sleight of Mouth) kunt gebruiken om inzichten te krijgen in wat er bij die ander én jezelf speelt. Het grootste geschenk dat je een ander kunt geven is échte aandacht.

Kijk eens in je eigen ‘koffertje’ en bemerk of dat wat erin zit voor jou een bruikbaar kompas is in je werk en leven, misschien een reddingsboei bij moeilijke situaties biedt of dat het vooral spoken zijn uit het verleden die je eerder tegenhouden dan stimuleren om dat te doen wat je graag wilt doen.

Vanuit Bavel wens ik jullie veel werk- en levensplezier!

Lieve groeten van Connie.