Bokito & faciliterend leiderschap

Een kaart met een afbeelding van Bokito heb ik eens gekocht uit frustratie. Ook als rasechte NLP-er kan ik soms heel erg stoeien met de vooronderstelling ‘ieder gedrag heeft een positieve intentie’ en gewoon van iemands gedrag gruwelen. Punt uit. Niet echt professioneel, maar ja… ook een NLP-er heeft schaduwzijden…

De opgeheven vinger en het uitsteken van de tong paste op dat moment helemaal in het plaatje. De kaart is overigens nooit verstuurd en bleef als een soort aandenken in een la in de keuken liggen. Waarschijnlijk wachtend op een andere bestemming. Klik hier voor de kaart van Bokito.

En die kwam in de vorm van een krantenartikel in de financiële Telegraaf waarin stond dat er ‘geen geloof meer is in de Bokito-stijl van leidinggeven’. Vrouwelijke karaktertrekken zijn ín. Volgens de schrijvers is het aan kunnen spreken van interne motivatie van professionals een belangrijke basis voor wat ze noemen ’faciliterend leiderschap’.

Ik geloof in verfijnd en elegant faciliterend leiderschap, een soort zakelijk verleiden vanaf de zijlijn. Een manier van leiderschap dat vraagt om vertrouwen en échte aandacht. Voor de traditionele manager van nu: durf de inhoud los te laten. Medewerkers van nu beschikken over meer kennis en zijn doorgaans veel beter op de hoogte van wat er speelt.

In onze training female leadership gaan we aan de slag met de nieuwe stijl leiderschap. De driedaagse training wordt door Monique van de Liefvoort en mij gegeven op 30, 31 maart met een terugkomdag op 21 april.

Wil je meer weten over onze training of heb je een vraag? Neem contact met mij op via 0161 450045 of mail me via c.keurentjes@framebv.nl.