Wat is NLP

Eerste Entree in de wereld van NLP

NLP, voor sommigen een gevestigd begrip, voor anderen een vaag verhaal. Toen ik een half jaar geleden bij Frame kwam werken had ik er zelfs nog amper van gehoord! Inmiddels kan ik wel spreken over een voor mij gevestigd begrip en met groot enthousiasme ben ik inmiddels aan het deelnemen aan de Practitioner (Business) opleiding.

Wat is NLP?

Neuro Linguïstisch Programmeren, een krachtig communicatiemodel, zowel voor jezelf als richting de ander. Het helpt je om bewust te worden van je eigen waarneming, communicatie, denkwijze én handelswijze. Je wordt je bewust van processen die bij een ander spelen in hun communicatie. Je wordt flexibeler en succesvoller in je eigen communicatie maar de ander zijn communicatie zal ook beter behapbaar worden. Eigenlijk leer je niets nieuws, deels doen we het allemaal al! Je leert om je communicatie beter in te zetten, te ‘gebruiken’. Je zal zien dat je flexibeler gaat worden, dat de wereld om je heen soms wat stuurbaarder wordt en uiteindelijk dus succesvoller.

Om het voor sommigen wat duidelijker te maken mijn verhaal over mijn eerste ervaringen van NLP. Tuurlijk had ik al wat stukjes mogen proeven door mijn overkoepelende werkzaamheden maar al die kleine stukjes vormden nog geen compleet verhaal. Nu 2 blokken later is het verhaal al veel completer.

Je wordt je zo bewust van jezelf én de ander, er valt een soort van rust en acceptatie over me en de wereld om me heen. Ik ben zo, jij bent zo, zij zijn zo. Als je dat accepteert kan je met NLP de rest begrijpen en begeleiden.

Wat mij betreft kan ik het niet beter uitleggen. NLP moet je ervaren, zelf meemaken én voelen. Nog steeds niet helemaal duidelijk? Gelukkig hebben we binnenkort een informatieavond gepland staan op 11 mei. Wees absoluut welkom, we nemen jullie graag mee in de wereld van NLP. Meld je dus snel aan en laat je verwonderen.

Binnenkort meer over de inhoud van NLP, dan ga ik de inhoud wat uitvergroten, iets wat we heel veel doen in de opleiding.

Tot snel!

Suzanne

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*